Депутатите от ДПС ще гласуват против проектокабинета на ПП-ДБ и

...
Депутатите от ДПС ще гласуват против проектокабинета на ПП-ДБ и
Коментари Харесай

ДПС ще гласуват против проектокабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Депутатите от Движение за права и свободи ще гласоподават срещу проектокабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с министър председател Николай Денков в пленарната зала идната седмица. Това заяви депутатът от придвижването Хамид Хамид в ефира на Българска национална телевизия. Той изясни, че поддръжка от Движение за права и свободи не е била търсена и, надлежно, партията няма да я даде.

Не стана ясно какво става следователно с обещанието, което дадоха от придвижването в петък, че няма да пречат на кабинета, с цел да разрешат да се организира конституционната промяна.

Нещо повече - Хамид даде да се разбере, че Движение за права и свободи ще бъде готово когато и да е да нападна бъдещото ръководство. " Ако забележим детайли от оня запис (изтеклият запис от съвещанието на управлението на Политическа партия - бел.ред.) и опити за бъдат овладени разнообразни институции, опити за чистки в администрацията, ще попречим на това ръководство ", закани се депутатът. И посочи, че това ще стане чрез " всички механизми на една опозиционна партия в Народното събрание ".

Хамид уточни, че партията му няма доверие нито на ПП-ДБ, нито на ГЕРБ-СДС, защото те са излъгали гласоподавателите си като са създали коалиция. По думите му, Движение за права и свободи се доверява единствено на един човек в бъдещия кабинет - вицепремиерът Мария Габриел, която след 9 месеца би трябвало да оглави държавното управление на мястото на Денков. Що се отнася до срещата в петък с представителите на герберите и на десницата, в която изненадващо участваше депутатът предприемач Делян Пеевски, Хамид в резюме сподели: " Всеки депутат участваше интензивно в диалога, в което няма нищо неприятно. "

Според депутата придвижването се ангажира единствено да взе участие в измененията в Конституцията и в правосъдната промяна. И тук обаче направи спогодба - че Движение за права и свободи ще работи като " поръчител промяната да се реализира по метод, който да подхожда на Конституцията и законите ". Той посочи, че неотдавна лансираната от придвижването концепция за привикване на Велико Народно заседание, не е била обсъждана с ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

По въпроса за вероятно премахване на президента Румен Радев от поста му, за което се приказва напоследък, Хамид даде персоналното си мнение, че няма учредения за такова деяние.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР