Депутатите от ДПС напускат парламентарната комисия по вероизповеданията и правата

...
Депутатите от ДПС напускат парламентарната комисия по вероизповеданията и правата
Коментари Харесай

ДПС напуска комисията по вероизповеданията в парламента заради ксенофобията на управляващите

Депутатите от Движение за права и свободи напущат парламентарната комисия по вероизповеданията и правата на индивида в символ на разграничение от национализма и ксенофобията, на които е основана ръководещата коалиция. Това разгласи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ през днешния ден.

Mиналата седмица Движение за права и свободи изиска ГЕРБ да в профил нейния ръководител Красимир Велчев, защото насаждал ненавист и ксенофобия с изявленията си в спор по оферти на Движение за права и свободи за нова категория оправдани лица - ранените при мирни митинги.

" Въпросът не е в материалната страна, по-скоро става въпрос за честен акт и човечност към потърпевшите, които отстоявайки правата си се опълчиха на режима ", сподели Карадайъ през днешния ден.

Според Движение за права и свободи стабилността в района към този момент е под въпрос. " Посочихме, че ГЕРБ като част от ЕНП има шанса да потвърди, че фактически споделя европейските полезности и европейската им реторика не е присвоена за задачите на национализма. За нас това беше извънредно значимо ГЕРБ да се възползват от опцията си ", сподели Карадайъ. Той прикани да се работи за стабилността на района.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР