Депутатите от долната камара на руския парламент гласуваха за увеличаване

...
Депутатите от долната камара на руския парламент гласуваха за увеличаване
Коментари Харесай

Руският парламент повиши възрастовата граница за задължителната военна служба

Депутатите от долната камара на съветския парламент гласоподаваха за увеличение на възрастовата граница за наложителна военна работа от 27 на 30 години, на фона на продължаващата война с Украйна, която навлиза в 18-ия си месец, предадоха ТАСС и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

" От 1 януари 2024 година жителите на възраст сред 18 и 30 години ще бъдат призовавани на военна работа ", гласи текст в закона, който беше признат на второ и трето четене от Думата, долната камара на съветския парламент. Това е най-важният стадий в законодателния развой в страната, отбелязва Агенция Франс Прес.

Досега горната възрастова граница беше 27 години. Предвижда се повишението на възрастта да се вкарва поетапно, а призованите на военна работа да имат правото да подписват контракти за срочна военна работа.

Документът също по този начин дава на ръководителите на съветските райони правото по време на готовност, военно състояние и война да основават профилирани структури, които да подкрепят органите при гарантирането на реда, в това число в битката със саботьорите. Ръководителите на районите ще могат да се възползват от това право по решение на президента на страната.

Тези структури ще се считат за юридически лица със специфични законови задания, които ще извършват функционалности по подкрепяне на органите на реда, за отбрана на държавната граница на Руската федерация, при битката с задгранични диверсионни и разследващи формирования. В този случай висшите органи на изпълнителната власт на районите, в които ще бъдат основани такива структури, ще могат да получават за краткотрайно прилагане бойно стрелково оръжие и муниции. Служителите на структурите ще могат да попречват придвижването на безпилотни самолети, подводни и надводни кораби и транспортни средства.

Законът също по този начин дава право на ведомствената защита на московските управляващи да оказва подпомагане на органите на реда. За тази цел тя ще може да употребява бойно ръчно стрелково оръжие.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР