Депутатите от долната камара на руския парламент - Държавната дума,

...
Депутатите от долната камара на руския парламент - Държавната дума,
Коментари Харесай

Руският парламент забрани ЛГБТ пропагандата

Депутатите от долната камара на съветския парламент - Държавната дума, одобриха единомислещо на първо четене проектозакона, забраняващ пропагандата на нетрадиционни полови връзки, оповестява ТАСС.

Законопроектът беше подсилен от към 400 депутати, измежду които и ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин.

Документът забранява пропагандирането на нетрадиционни връзки, педофилията и проявлението на информация, обвързвана с ЛГБТ, и такава, насърчаваща промяната на пола измежду младежите в интернет, медиите, книгите, аудио- и образните платформи, филмите и рекламите.

Въвежда се и механизъм за ограничение на достъпа на деца до информация, обвързвана с ЛГБТ, Чрез него се изисква от потребителите да вкарват кодове или да подхващат други дейности, с цел да потвърдят възрастта си.

Освен това документът предлага да се забрани аудио- и образните услуги да разпространяват информация, нездравословна за здравето и развиването на децата.

По-рано Володин разпореди на съответните комисии на Думата - по осведомителна политика, осведомителни технологии и връзки и по въпросите на фамилията, дамите и децата - да се приготвят за чувания.

Председателят на Думата акцентира, че този въпрос е доста значим, защото долната камара получава " голям брой тъжби с претенции за приемане на закон, забраняващ пропагандата, която разрушава съветското общество и обичайните фамилни полезности ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР