Депутатите от Държавната дума на Русия оттеглиха закон, който предвиждаше

...
Депутатите от Държавната дума на Русия оттеглиха закон, който предвиждаше
Коментари Харесай

ISW: Мобилизираните руснаци останаха без обезщетения

Депутатите от Държавната дума на Русия отдръпнаха закон , който предвиждаше мобилизираните мъже да получат еднократно заплащане от 300 000 рубли (около 4980 долара) и други придобивки.

Това е станало без да посочат причина за решението им, разяснява в дневния си разбор за обстановката в Украйна Институтът за проучване на войната.

Украински военни в това време обявиха, че съветските сили образуват мотострелкова дивизия с мобилизирани мъже от Крим, Краснодарския край и Република Адигея.

Руският президент Владимир Путин извърши обещанието си и внасе в Държавната дума законопроект за приемане на Донецката и Луганската национални републики и Запорожка и Херсонска област в състава на Руската федерация.

Украинските сили не престават да освобождават селища източно и североизточно от Лиман и са освободили Торске в Донецка област.

Руски източници настояват, че съветските сили са се изтеглили от позициите си североизточно от Лиман, евентуално към позициите към Кременна и по продължение на шосе R66 Сватево-Кременна.

Украинските сили са траяли да напредват към обитаемоте места източно от Купянск и са освободили Кишаривка в Харковска област.

Руските сили не престават да правят несполучливи набези в региона на Бахмут, Вимка и Авдийвка.

Украинските сили са възобновили контранастъплението в северната част на Херсонска област и са обезпечили позиции в Золота Балка и Крешченовка. Руски източници настояват, че украинските сили са освободили и Шевчековка и Любимивка, като са изтласкали съветските сили на нови отбранителни позиции към Микаиливка.

Руските сили не престават да нападат Кривий Рих и Николаевска област с безпилотни самолети Шахед-136 иранско произвеждане.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР