Депутатите от бюджетната комисия в парламента не приеха на първо

...
Депутатите от бюджетната комисия в парламента не приеха на първо
Коментари Харесай

Бюджетната комисия отхвърли забраната „Лукойл“ да изнася горива

Депутатите от бюджетната комисия в Народното събрание не одобриха на първо четене законопроекта на Движение за права и свободи, с който се не разрешава износа на петролни артикули, създадени от съветски петрол, пречистен от „ Лукойл Нефтохим “. Против законопроекта гласоподаваха депутатите от Българска социалистическа партия и „ Възраждане “, а „ Продължаваме промяната “ се въздържаха и по този начин гласовете се изравниха с тези „ за “.

Основните съперници на плана бяха Българска социалистическа партия и „ Възраждане “, като от групата на Костадин Костадинов непряко упрекнаха Движение за права и свободи, че обслужва ползите на Турция.

С този план от експортьор на горива ще станем вносител. Не е загадка, че единствената страна, от която елементарно ще внасяме, ще е Турция “, разясниха от „ Възраждане “.

Според тях са нужни най-малко шест месеца на рафинерията да направи промени в техническата част, тъй че да може да работи с неруски нефт. По време на съвещанието стана ясно, че „ Лукойл Нефтохим “ сега работи с 62% съветска суровина и 38% неруска.

Хората си гледат икономическия интерес, а ние тук ще си затваряме компаниите. Никакво затваряне “, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев във връзка опасността от компанията, че при възбрана на износа ще затвори рафинерията.

Двете обединения акцентираха, че е от народен интерес рафинерията да работи обикновено и да подсигурява конкурентни цени на горивата в България.

Припомняме, че единствено преди дни енергийната комисия утвърди законопроекта, като и там същите партии се въздържаха, само че поради отсъствали се стигна до утвърждение.
На първо четене: Енергийната комисия забрани на „ Лукойл “ да изнася горива
Европейското ембарго на съветския нефт влезе в действие в понеделник, 5 декември, само че диалозите сред Европейската комисия и България дали може да изнася от Бургас рафинирани артикули продължава. Междувременно служебното държавно управление одобри тези дни решение, с което до 5 март 2023 година се дава позволение на бургаската рафинерия да изнася продуктите си.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинЛукойл Лукойл Нефтохим Лукойл Нефтохим Бургас петролна рафинерия експорт на горива възбрана за експорт ПоследниНай-четениПолитика 24 Бюджетната комисия отхвърли възбраната „ Лукойл “ да изнася горива Компании 920 Nexo напуща Съединените щати Компании 188 Фейсбук заплаши да блокира новините в Съединени американски щати Пазари 1320 Проливите на Турция се задръстиха от петролни танкери Политика 9160 Правителството заплаши Нидерландия и Австрия с „ ответни ограничения “ Политика 8964 ГЕРБ изненада с претендента си за министър председател Политика 8932 „ Беше неточност, че въобще дадох късмет на тези хора “ Накратко Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР