Депутатите от Бундестага разкритикуваха опитът на натиск от посланика на

...
Депутатите от Бундестага разкритикуваха опитът на натиск от посланика на
Коментари Харесай

Депутатите от Бундестага се възмутиха от заплахите на посланика на САЩ в Германия по отношение на „Северен поток 2“


Депутатите от Бундестага разкритикуваха опитът на напън от посланика на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренъл върху немските компании, участващи в строителството на газопровода „ Северен поток 2 “, оповестява DW.

“Това е недопустимо едностранно изостряне на тона в трансатлантическите връзки “, декларира в частност външнополитическият специалист от фракцията на блока на християнските партии ХДС/ХСС Юрген Хардт. Той приканва държавното управление на Германия за изрази митинг срещу тези дейности на Гренъл. В същото време той призна, че въпросът за енергийната сигурност на Европейски Съюз и неговите сътрудници „ се нуждае от разискване, даже и без значение от „ Северен поток 2 “. „ Но тези диспути би трябвало да се водят без напън извън “, отбелязва депутатът.

Заместник-председателя на Социалдемократическата партия Ралф Щегнер реагира на известието за дейностите на посланика на Съединени американски щати в Twitter. “Известно ли е на мистър Гренъл, че времето на висшите комисари (най-висшите представители на страните победителки във Втората международна война в Западна Германия в интервала на окупация) в Германия е отминало? “

От своя страна заместник-председателя на фракцията на Лявата партия в Бундестага Фабио де Мази прикани да се привика Ричард Гренъл в Министерство на външните работи в Германия. „ На американският дипломат явно му се коства, че е наместник на император от Вашингтон в Германия “, възмущава се депутатът. Според него „ екстериториални наказания “ против немските компании опонират на интернационалното право.
По-рано Министерство на външните работи на Германия разкритикува дейностите на Гренъл, обяснявайки, че те опонират на дипломатическите обичаи.

Преди това бе обявено, че посланикът на Съединени американски щати в Берлин е разпратил до редица немски компании, работещи по плана за газопровода „ Северен поток 2 “ по електронната поща писма, в които ги заплашва със наказания. Впоследствие се разяснява, че писмото на посланика следва да се възприема не като опасност, а като „ ясно обръщение за американските политици “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР