Депутатите от БСП внесоха в парламента проекторешение за отмяна на

...
Депутатите от БСП внесоха в парламента проекторешение за отмяна на
Коментари Харесай

БСП внесе в парламента искане за отмяна на санкциите срещу Русия

Депутатите от Българска социалистическа партия внесоха в Народното събрание проекторешение за анулация на глобите против Русия. Това разгласи на брифинг в Народно събрание депутатът от левицата Антон Кутев. Социалистите упорстват страната ни да предложи на вниманието на Европейския съвет и на европейските институции българската позиция, че глобите против Русия вредят освен на икономическите, само че и на политическите, културните и всестранните връзки. Доводите и претекстовете, които са записали от Българска социалистическа партия, са чисто стопански.
Санкциите дават извънредно неприятен стопански резултат както за България, по този начин и за цяла Европа, акцентира Кутев. Решението, което предлагаме на Народното събрание, e да се разгласи против глобите, добави националният представител. По думите му България има най-малко няколко браншове на стопанската система, които губят от тези наказания. Това е българският интерес, това е икономическият интерес, това са работни места и пари, добави Кутев. Логично и отговорно за нашата страна е да се анулират глобите, уверени са от Българска социалистическа партия.
Предлагали сме да се взе такова решение нееднократно, изясни депутатът Манол Генов. Той обърна внимание на двойния стандарт на глобите, които се упражняват към Русия. Защо такива огромни корпорации като " Сименс " и " Фолксваген " спокойни си влагат в Русия и печелят, а България остава един " пропуснат остров " в Европа във връзка с развиване на търговията в това общо европейско пространство, попита Генов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР