Депутатите от БСП внасят в петък предложение за създаване на

...
Депутатите от БСП внасят в петък предложение за създаване на
Коментари Харесай

БСП предлага временна комисия да следи харчовете за борба с Covid-19

Депутатите от Българска социалистическа партия внасят в петък предложение за основаване на краткотрайна анкетна комисия в Народното събрание, която да следи разноските за битка с ковид. Настояването им е тя да сe управлява от опозицията и да включва представители на всички парламентарни групи.

Това разгласи ръководителят на социалистите Корнелия Нинова по време на днешното изключително съвещание, на което депутатите разискват на първо четене измененията в закона за здравето, с които ограниченията против ковид да продължат да работят и след края на изключителното състояние. Според нея в случай че има краткотрайна комисия за харчовете, ще има " същински надзор върху прозрачността на харченето на парите, които страната дава за ковид, изключително тези, които се дават по мярката 60/40 “.

По мярката към този момент беше утвърден футболният клуб „ Лудогорец “, който ще получава малко над 110 хил лв. и авансово разгласи, че ще ги подари.

Идеята на социалистите е на съвещания на краткотрайната комисия да се изслушват и министри.

От Българска социалистическа партия не са първите, които повдигат въпроса. От 20 април до момента над 3000 души са подписали петиция, с която се приканват държавните институции да дадат цялостна бистрота на големите разноски, свързани с превъзмогването на рецесията. Инициативата е на клуб " Просперитет " и предлага основаване на онлайн обществен указател на всички разноски, свързани с изключителното състояние.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР