Депутатите от БСП ще проведат среща днес в Народното събрание

...
Депутатите от БСП ще проведат среща днес в Народното събрание
Коментари Харесай

БСП започва консултации за партийните субсидии

Депутатите от Българска социалистическа партия ще проведат среща през днешния ден в Народното събрание с парламентарните групи на „ Обединени патриоти “ и Движение за права и свободи, на която ще обсъдят идното понижаване на дотациите за политическите партии от 11 на 1 лев за автентичен глас. ГЕРБ отхвърлят присъединяване в дебата.

Срещата е по покана на социалистите, които остро възразиха парите за партиите да бъдат понижени на 1 лев. Социалистите са срещу с претекста, че това е популистко решение, което може да докара до взаимозависимост на политиците от разнообразни бизнес структури, съобщи БНР.

От ГЕРБ обаче отхвърлиха диалози с писмо до сътрудниците си от левицата с претекста, че твърдо поддържат решението на държавното управление. Движение за права и свободи обявиха, че ще предложат нула лв. за дотация и финансиране с транспарантни контракти, както е в Съединени американски щати.

От „ Обединените патриоти “ предизвестиха, че има заплаха от 1 юли партиите да бъдат лишени дотации и да дължат пари. Един лев за глас беше признато на първо четене от Народното събрание. „ За “ гласоподаваха депутатите от ГЕРБ, „ Обединени патриоти “, „ Воля “ и „ Атака “. Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия бяха срещу.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР