Депутатите от БСП остро разкритикуваха промените в Закона за МВР,

...
Депутатите от БСП остро разкритикуваха промените в Закона за МВР,
Коментари Харесай

Левицата иска адекватно заплащане в МВР и повече кадри, а не втора НСО


Депутатите от Българска социалистическа партия остро разкритикуваха измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи, свързани със основаването на нова конструкция, която частично ще дублира функционалностите на Националната работа за защита.

Предлагаме да отпадне препоръчаната нова конструкция, тъй като това е един непростим разход, обърна се към болшинството Иван Иванов от групата на социалистите. По думите му проблемите във Вътрешното министерство са други – дефицит на запаси, дефицит на фрагменти, ексклузивен труд на чиновниците. Именно към тези проблеми биха могли да се пренасочат средствата, които би трябвало да се налеят в новата конструкция.

По думите на Иванов тази нова конструкция е нежелана даже от самите чиновници в Министерство на вътрешните работи и няма да има мечтаната успеваемост. Министерство на вътрешните работи си има задоволително друга работа, има и дефицит на фрагменти. Пренасочването на чиновници и натоварването им с защитата на физически лица е ненужно, добави депутатът от Българска социалистическа партия.

По неговите думи на чиновниците на Министерство на вътрешните работи би трябвало да се дават съответни условия на труд: „ С нашите оферти отстояваме настояванията на синдикатите в Министерство на вътрешните работи за преизчисляването на техните хонорари. Създават се ненужни структури и звена, които натоварват ненужно бюджета, а в това време чиновниците на Министерство на вътрешните работи не получават съответното възнаграждение, което им е належащо “. Иван Иванов акцентира, че в случай че тези оферти на Българска социалистическа партия бъдат признати в този момент, те ще могат да залегнат в бюджета на Министерство на вътрешните работи, който следва скоро да се разисква, като по този метод хората в Министерство на вътрешните работи ще бъдат задоволени за труда, който поставят.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР