Депутатите от БСП няма да участват във временната парламентарна комисия,

...
Депутатите от БСП няма да участват във временната парламентарна комисия,
Коментари Харесай

БСП няма да участва във временната комисия за нова конституция

Депутатите от Българска социалистическа партия няма да вземат участие във краткотрайната парламентарна комисия, която ще гледа плана на ГЕРБ за промени в конституцията. Това разгласи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков по време на дебата по предлагането на ръководещата партия за основаване на комисията.

"За страдание кошмарът "ГЕРБ протяга ръка към Конституцията " продължава. Той минава в нов стадий. В 13 ч. непредвидимо внасяте някаква краткотрайна комисия. Отсега да кажа, парламентарната група на Българска социалистическа партия е твърдо срещу основаването на такава комисия и няма да взе участие в нея не с трима, а с нито един представител. Няма да легитимираме този неуместен, нездравословен и рисков политически ход, с който, с цел да се завоюва малко време на едно изчерпано държавно управление и болшинство, се нападат самите устои на страната. Такава комисия е ненужна, ненавременна и изцяло неприемлива ", акцентира Зарков.

Той регистрира, че няма потребност от нова конституция, а решението е единствено и само оставка на държавното управление.

Предложението на ГЕРБ е в комисията да вземат участие всички парламентарни групи с по трима представители. Участие ще вземат и трима народни представители, които не членуват в парламентарни групи. Комисията ще работи в границите на 2 месеца.

"Тя би трябвало да прегледа и утвърди освен законопроект, който е импортиран от ГЕРБ и "Обединени патриоти " и "Воля “, само че и всички оферти, които постъпят. Да провежда кръгли маси и полемики с академичната общественост. Проектът ще бъде изпратен за утвърждение до Венецианската комисия ", разгласи в сряда депутатът от ръководещата партия Десислава Атанасова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР