Депутатите от БСП няма да подкрепят правителство на ГЕРБ в

...
Депутатите от БСП няма да подкрепят правителство на ГЕРБ в
Коментари Харесай

Нинова готова на преговори с ПП-ДБ за кабинет, но с червената линия Украйна

Депутатите от Българска социалистическа партия няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ в първия мандат с неявяване или излизане от зала. Категорично няма да стане. Всички, които имахме командировки, няма да ги изпълним. Включително и аз. Това съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на партията Корнелия Нинова.

Тя уточни, че в случай че бъдат поканени на диалози от ПП-ДБ с втория мандат, Българска социалистическа партия ще вземат участие в тях със същата позиция.

„ Да не оферират партиен министър председател и подготвен кабинет, преди да са ги разискали с тези, от които желаят поддръжка “, сподели още Нинова и акцентира, че социалистите няма да създадат компромис по въпроса с предоставяне на оръжия на Украйна.

Припомняме, че на 15 май Българска социалистическа партия приключи диалозите с ГЕРБ. Тогава Нинова уточни няколко аргументи – че Борисов е извадил партиен претендент, че пред Българска социалистическа партия е приказвал за 4,5 % бюджетен недостиг, а пред Има Такъв Народ – за под 3%, както и другите позиции за даване на оръжие на Украйна. Истанбулската спогодба също се оказа препъни камък за Българска социалистическа партия.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР