Депутатите от БСП няма да подкрепят правителство на ГЕРБ. Ако

...
Депутатите от БСП няма да подкрепят правителство на ГЕРБ. Ако
Коментари Харесай

Корни предпочита Киро пред Мария

Депутатите от Българска социалистическа партия няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ. Ако бъдат поканени, социалистите ще вземат участие в диалози с ПП-ДБ за кабинет с втория мандат, сподели водачът на БСП Корнелия Нинова:

„ Такова дежа вю е това към този момент. Винаги преди такава обстановка се пускат всевъзможни интриги и операции. Първата беше, че сме се договорили с ГЕРБ и към този момент държавното управление е готово, както виждате не е правилно. Втората е, че наши депутати ще поддържат с неявяване или с излизане от зала. Категорично декларирам, че това няма да стане “.

Съпредседателят на коалиция ПП-ДБ Кирил Петков коментира обстановката сбито:

„ Единственият късмет за България да не вървим на избори е във втория мандат “.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова за разговор в Народното събрание и акцентира, че Движението за права и свободи ще се отнесе съществено към предлагането на Мария Габриел за експертен кабинет.

Все още не са водени диалози за имена в експертния кабинет, препоръчан от Габриел, сподели ръководителят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

„ Разговор в конкретика не сме водили. Не сме предложили съответни специалисти, нямаме подобен диалог към този момент “.

От „ Възраждане “ остават на твърдата позиция, че страната би трябвало да отиде на нови избори, съобщи водачът Костадин Костадинов.

„ Тази настройка сега в Народното събрание е ялова. Тя няма по какъв начин да произведеш ефикасно и дейно българско държавно управление. Така че най-хубавото решение са нови избори “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР