Депутатите от БСП настояват за национална здравна политика заради пандемията.

...
Депутатите от БСП настояват за национална здравна политика заради пандемията.
Коментари Харесай

Готови ли сме да отговорим на пандемията, се питат депутатите

Депутатите от Българска социалистическа партия упорстват за национална здравна политика поради пандемията. Това стана по време на разискванията в Народното събрание с присъединяване на здравния министър Костадин Ангелов. Левите подлагаха на критика взетите до момента ограничения, които били половинчати и противоречащи си, някои се сменяли през часове. Това довело до съмнение в обществото .

Георги Михайлов настоя за спор . Той попита дали ще се сътвори логистичен щаб, както се твърди в обществото. За Илиян Тимчев от Българска социалистическа партия проблем е обстановката с медиците. Държавните институции са длъжници на медиците, съгласно него. Бонусът от 1000 лв. противопоставил лекарите. Социалистът попита и за имунизациите против грип . Червените питат дали сме подготвени да отговорим на пандемията.

В рецесията броят на здравни неосигурените нараства, предизвести и Десислав Тасков. Вярвам, че всички ще преминем през тази болест, посочи социалистът. Стига алогични сигнали и дейности, настоя той. От Българска социалистическа партия упорстваха да се спре с разделянето на медиците на такива, които са на първа линия и такива, които не са.

Красимир Янков настоя да се ползва проектът за деяние при зараза .

И обединени патриоти са смутени от несъразмерния брой инфектирани медици. Според Калин Поповски инфектираните медици са 5% от инфектираните.

Даниела Дариткова от ГЕРБ желае да се съблюдават ограниченията. Нито една страна в света не предприе ограничения, които да са 100 % ефикасни , акцентира тя.

За какъв реален проект говорите, когато има толкоз незнайни, недоумява и здравият министър Костадин Ангелов. За грип има медикаменти, само че за ковид към момента няма единно лекарство. Според него не е допустимо да се направи проект против ковид по проекта против грипа. Грип и COVID- 19 са две безусловно разнообразни болести, които нямат нищо общо между тях, посочи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР