Депутатите от БСП настояват партийната субсидия за следващата година да

...
Депутатите от БСП настояват партийната субсидия за следващата година да
Коментари Харесай

БСП иска увеличение на партийната субсидия заради заплаха на Горанов към журналистка

Депутатите от Българска социалистическа партия упорстват партийната дотация за идната година да бъде увеличена от 1 на 8 лв. не глас. Те ще внесат предлагането си сред двете четения на държавния бюджет за следващата година. Те обясниха, че желаят нарастването, тъй като ГЕРБ я понижили, с цел да лимитират свободата на словото и неуместните публицисти.

Социалистите свързаха настояването си с опасност, която насочи финансовият министър Владислав Горанов към публицист от партийната телевизия на Българска социалистическа партия. Миналата седмица той сподели на кореспондентка, че може да остане без работа, тъй като Българска социалистическа партия би трябвало да връща надвзета партийна дотация.

" Това не може да бъде толерирано. За първи път Горанов призна за какво ръководещите понижиха партийните дотации – цялата концепция беше опозицията да бъде сложена на колене, свободното слово да бъде заглушено, а свободните публицисти – сложени в ъгъла. В тази връзка, ние ще предложим в идващия бюджет дотацията за получен глас на избори да бъде 8 лв. “, сподели
Александър Симов.

По думите му такива обстановки ясно демонстрират, че това 111-то място по независимост на словото, от което толкоз доста се срамим, в действителност към този момент не е справедливо и наподобява прекомерно високо за нас, когато има такова отношение към публицист.

Отношението му беше като комендант на концлагер към хората в концлагера. Съжалявам за крайните думи, само че те са нужни, тъй като тук виждаме ясна проява на политическа надменност, която не познава граници “, безапелационен бе Симов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР