Депутатите от БСП искат свикване на извънредно заседание на парламента,

...
Депутатите от БСП искат свикване на извънредно заседание на парламента,
Коментари Харесай

БСП иска Борисов на извънредно заседание на парламента

Депутатите от Българска социалистическа партия желаят привикване на изключително съвещание на Народното събрание, с цел да изслушат премиера Бойко Борисов за насилието на публицисти и да го задължат незабавно да актуализира бюджета. По конституцията ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева (ГЕРБ) е задължена да извърши настояването.

Българска социалистическа партия упорства Народното събрание да събере в понеделник. Според правилника при привикване на съвещания по искане на депутати, те би трябвало да дефинират и дневния ред. В случая Българска социалистическа партия прави две оферти.

Първото е да се задължи държавното управление в 7-дневен период да внесе актуализация на бюджета във връзка със социално-икономическите ограничения за превъзмогване на последствията от рецесията. Втората точка за Българска социалистическа партия е да се изслуша Борисов и вътрешния министър за " неприемливото принуждение над публицисти и жители по време на националната конференция на партията ".

В сряда министър председателят реши да организира изключително национално събиране на актива на ГЕРБ в " София тех парк ". По време на събитието група момчета с черни облекла и еднотипни прически влязоха необезпокоявани в парка, а една част от тях носеха лепенки с логото на ръководещата партия. С този знак се обозначаваха единствено членовете на ГЕРБ.

Едно от тези момчета, само че без лепенка на ГЕРБ, опита на три път да счупи телефона на журналиста от " Свободна Европа " Полина Паунова. Друго момче блъскаше сътрудника ѝ Генка Шикерова. Трети удряха промъкналите се на събитието протестиращи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР