Депутатите от БСП Елена Йончева и Георги Михайлов се отказват

...
Депутатите от БСП Елена Йончева и Георги Михайлов се отказват
Коментари Харесай

Исканията на Цацаров: Трима депутати се отказват сами от имунитета си

Депутатите от Българска социалистическа партия Елена Йончева и Георги Михайлов се отхвърлят от имунитетите си, откакто основният прокурор Сотир Цацаров им ги изиска дружно с тези на още четирима депутати – трима от „ Воля ", измежду които и водачът Веселин Марешки, и един от ГЕРБ.

„ Запозната съм с методите на репресии на ГЕРБ, това е класическа скица за заплашване. Това обвиняване идва единствено 2 дни откакто настояхме за самостоятелна техническа експертиза на българските автомагистрали в европейски лицензирани лаборатории ", сподели пред публицисти Йончева. „ Щом го е изискал, ще се откажа ", сподели сътрудника ѝ от левицата Георги Михайлов.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък посочи, че цялата парламентарна група застава зад тях. „ Няма да ги изключваме от парламентарната група. Това решение ще остане непроменено до края на следствието ", акцентира тя.

Тримата депутати от „ Воля " към момента не са решили дали ще се откажат от имунитета си. „ Ще помислим ", сподели Марешки.

Борис Кърчев от ГЕРБ сподели, че незабавно ще подаде документално единодушие имунитетът му да бъде свален. „ Щастлив съм, че ще дам имунитета си. Никога не съм се крил зад него ", посочи той.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява в Хелзинки настояването на Цацаров за снемането на имунитетите на шестима депутати.

„ Това са естествени процедури. Когато българските институции работят, когато има нужда да се извършат съответните следствия и когато депутатите имат имунитет, основният прокурор сезира българския парламент и съответните народни представители преценят дали непринудено да се освободят от имунитета си, или да минем през процедура в пленарната зала ", разясни Цветанов.

„ Поне от това, което разбрах до сегашния миг, считам, че всички народни представители са с настройката да се откажат от имунитета, с цел да могат да бъдат направени съответните инспекции. Разбира се, съдът е този, който ще реши даил едно лице е отговорно или не ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР