Депутатите от българската левица в Европейския парламент бяхме тези, които

...
Депутатите от българската левица в Европейския парламент бяхме тези, които
Коментари Харесай

Петър Витанов: Демокрацията продължава да е в опасност заради измислени скандали |

„ Депутатите от българската левица в Европейския парламент бяхме тези, които приканиха европейските институции и политици да отворят очите си за ставащото в България – проблемите с върховенството на закона, свободата на медиите, неконтролируемата корупция, полицейското принуждение по време на антиправителствените митинги. Първи застанахме и зад кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова като претенденти за президент и вицепрезидент. Българска социалистическа партия беше партията, която не влезе в секрети и очевидни обединения с ГЕРБ, а нашите деятели и симпатизанти заплатиха висока цена за това “.

Това сподели ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов в навечерието на парламентарните и президентските избори.

„ Демокрацията продължава да е в заплаха поради измислени кавги и основаване на съмнение към изборния развой. Високата интензивност в неделя е гаранция за почтени избори и смяна в ръководството. Затова е извънредно значимо в неделя хората да упражнят своето право на глас, което е най-голямата гаранция за възобновяване на демокрацията “, добави Витанов.

ГЕРБ продължава да разрушава демокрацията, като в последните седмици всява боязън измежду гласоподавателите – било то с епидемията от Ковид-19, машините за гласоподаване, клюки за секрети сделки и закани за следизборна кавга с инакомислещите, счита още евродепутатът.

„ От настървението, с което се води предизборната акция от нашите съперници в последните дни излиза наяве, че за тях залогът е голям. Залогът обаче е не по-малко огромен и за всички почтени българи, нашите майки, татковци, баби и дядовци, които поради порочните корупционни схеми, продължиха да обедняват и не станаха нито като германците, нито като французите, макар че задачата на еврофондовете беше тъкмо такава. Нека не разрешаваме на трансформиралите се в знаци на корупцията и неприятното ръководство да се връщат още веднъж на власт “, сподели още Петър Витанов в обръщението си от Брюксел.



За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР