Депутатите от Атака внасят проект на решение, с който парламентът

...
Депутатите от Атака внасят проект на решение, с който парламентът
Коментари Харесай

Атака предлага анекс към договора със Северна Македония

Депутатите от " Атака " внасят план на решение, с който Народното събрание да разпореди на министър-председателя Бойко Борисов да изготви анекс към Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Северна Македония, съобщи БГНЕС.
„ Необходимостта от този анекс мисля, че е ясна на всички. Само последният образец със разногласието към Гоце Делчев, преди този момент имаше и за Илинденско-Преображенското въстание, внасят напрежение сред двете страни ”, изясни водачът на партията Волен Сидеров.
Той акцентира, че предлагането им планува исторически персони или събития да се афишират за общи единствено с решение за комисията, като по този начин съгласно него ще бъдат предотвратени всички бъдещи недоразумения или исторически разногласия.
„ С внасянето на този анекс демонстрираме, че нещата би трябвало да се правят на дело, а не с приказки и в телевизионни студия ”, акцентира Сидеров и прикани всички парламентарни групи на изразят мнението си по това предложение.
Той добави, че страната ни е в комфортна позиция да предложи подписването на сходен анекс, тъй като Северна Македония чака поддръжката на България за участие в Европейски Съюз.
„ Подписвате анекса, ние ви поддържаме за Европейски Съюз ”, съобщи Сидеров.
Лидерът на „ Атака ” напомни още, че договорът сред двете страни, подписан на 18 януари 2018 година, разрешава той да бъде променян когато и да е.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР