Депутатите от "Атака" настояха държавата да вземе отношение по случая

...
Депутатите от "Атака" настояха държавата да вземе отношение по случая
Коментари Харесай

Видни политици разкритикуваха остро пияния Джамбазки

Депутатите от "Атака " настояха страната да вземе отношение по случая с евродепутата Ангел Джамбазки, който бе заловен да кара след приложимост на алкохол.

Той бил спрян към 1 часа след среднощ на 7 против 8 декември за рутинна инспекция, а дрегерът отчел към 1 промил. Вчера Джамбазки призна грешката си и сподели, че се срами от постъпката си.

Десислав Чуколов от "Атака " обаче насочи остри рецензии към държанието на евродепутата.

"Бяхме ли осведомени по кое време е станало това нарушаване, по кое време е взета тестът на място, къде е това. Кръвната проба по кое време е подадена, след какъв брой време е подадена. Най-важният въпрос – за какво този факт беше крит от българското общество пет дни ", настоя атакистът.

Според него вътрешният министър Младен Маринов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов би трябвало да кажат нещо по този въпрос, защото текат акции против войната по пътищата.

Чуколов напомни и думи на Бойко Борисов, че Джамбазки му е обичаният политик отвън ГЕРБ. Това му даде мотив да призове и премиера да вземе отношение.

"Това петдневно закъснение на това ли се дължи? Любимият политик на господин премиера се употребява от неговата защита ли? Тук е моментът господин Борисов да се разграничи, да каже още ли му е обичаният политик ", отсече Чуколов.

Оставката на Ангел Джамбазки желаеха и от Движение Възраждане. Причината е публично излязлата в медиите информация, че е карал в нетрезво положение.

Всеизвестен факт е, че кръвната проба постоянно дава по-ниски резултати защото човешкият организъм всмуква алкохола в продължение на времето. Ето за какво от Възраждане изискват да бъде оповестено обществено в какъв брой часа е взета първата проба от КАТ, в какъв брой часа е взета кръвната проба и за какво не му е изработен тест за опиати ", пишат от "Възраждане ". "Още по-скандално е за какво формалните управляващи пет дни мълчат за случилото се и то не е оповестено в публичното пространство ", показват от партията.

Постъпката на Джамбазки бе остро подложена на критика и от някогашния евродепутат Николай Бареков.

“Дано Джамби е дал кръвна проба в Самоков, както е по закон, с цел да не изгори и шефа му и ВМА! Странно за какво от КАТ са го предиздвикали да духа изобщо. Освен да се е кандилкал с колата по пътя не виждам друга причина. Както и да е, популярност Богу, че не умъртви човешко същество”.

Според Бареков с това, че Министерство на вътрешните работи и Каракачанов (принципал на МВР) покриха и оневиниха Джамбазки - му подписаха смъртната присъда. Хем пийнал евродепутат зад кормилото, хем страната му поставя чадър! А в случай че беше умъртвил човек? Народът още по-омерзен от пиянството и безчинството на властта.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР