Депутатите от 49-то Народно събрание в последния си извънреден работен

...
Депутатите от 49-то Народно събрание в последния си извънреден работен
Коментари Харесай

Окончателно и без дебат: Парламентът ограничи рекламата на хазарт

Депутатите от 49-то Народно заседание в последния си ексклузивен работен ден одобриха на второ гласоподаване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта. Вносители:. Народните представители гласоподаваха единомислещо със 198 гласа " за " от всички парламентарни групи - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

В законопроекта се планува игрални зали да има в курортите, както и по границите и единствено в обитаеми места с над 10 000 поданици . Същевременно лицата на обществени помощи няма да имат достъп до
казина. 10% от рекламния текст би трябвало да е с надпис, който предизвестява, че хазартът предизвиква взаимозависимост.

Рекламата на
хазарт предстоящо се лимитира, в това число рекламата на бонуси . Българският състезателен тотализатор ще може да излъчва тиражите си и да ги афишира. Допуска се реклама на хазартни игри върху външно построени уреди вид билборд, само че на разстояние не по-малко от 300 метра от ясли, учебни заведения, висши учебни заведения, читалища, детски площадки, училищен и студентски общежития, както и от обекти, в които се дават обществени услуги на деца и младежи.

Реклама на
хазарт е разрешена върху спортна екипировка, спортни зали, игрища и басейни, материали и артикули на спортни федерации, клубове, сдружения и организации, с изключение на върху спортна екипировка, предопределена за прилагане от малолетни и малолетни лица.

Съвет за електронни медии ще реализира контрол на рекламното наличие в медийното пространство. При установени нарушавания ще се сезира Национална агенция за приходите .
 Парламентът спря рекламата на <a href=хазарт на първо четене " >
Парламентът спря рекламата на
хазарт на първо четене

В малките екрани и други медии, в това число онлайн сайтове

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР