Депутатите от 47-ото Народно събрание засега ще продължат да влизат

...
Депутатите от 47-ото Народно събрание засега ще продължат да влизат
Коментари Харесай

Засега депутатите ще продължат да влизат без зелени сертификати в парламента

Депутатите от 47-ото Народно заседание към този момент ще продължат да влизат в постройката на Народното събрание даже да не имат зелени документи за имунизация против COVID-19, прекаран ковид или съществуване на антитела.

Това стана ясно във вторник, откакто Председателският съвет в Народното събрание не съумя да вземе решение по тематиката. През уикенда ръководителят на Народното събрание Никола Минчев съобщи, че този въпрос ще бъде премислен, тъй като „ разпоредбите би трябвало да са завсички “.

Впоследствие групата на ГЕРБ предложи достъпът до постройката да става единствено против проявление на зелен документ, както плануват противоепидемичните ограничения за всички публични здания. По време на разискването „ срещу “ предлагането са били Българска социалистическа партия и „ Възраждане “, а „ Продължаваме промяната “, „ ИТН “ и „ Демократична България “ към момента не са взели решение в границите на групите си.

„ Имаме си причини. Това би затруднило работата на народните представители. Разбира се, би трябвало да съблюдаваме всички ограничения “, разяснява председателката на социалистите Корнелия Нинова, представена от Българска телеграфна агенция.

Любомир Каримански от „ ИТН “ съобщи, че сътрудниците му ще вземат по-късно своето решение като парламентарна група. Според ръководителя на групата на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров пък въпросът със зеления документ не е решение, което би трябвало да се вземе на Председателски съвет.

„ Ще получим спомагателни отзиви, ще се консултираме и ще вземем решение. Ние сме имунизирани, призоваваме хората да се имунизират и би трябвало да уеднаквим разпоредбите в страната, както и да даваме образец в тази тежка епидемиологична конюнктура, с цел да можем да преминем към по-нормален метод на живот “, добави депутатът.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР