Депутатите освободиха от постовете им подалите оставка министри на регионалното

...
Депутатите освободиха от постовете им подалите оставка министри на регионалното
Коментари Харесай

Депутатите гласуваха тримата нови министри в кабинета Борисов 3

Депутатите освободиха от постовете им подалите оставка министри на районното развиване Николай Нанков, на превоза Ивайло Московски и на вътрешните работи Валентин Радев. На тяхно място народните представители избраха препоръчаните от премиера Бойко Борисов претенденти за нови членове на държавното управление надлежно , и. Тримата нови министри поставиха клетва.

В началото на пленарното съвещание вицепремиерът Томислав Дончев показа пред депутатите Проекта за решение за лични промени в кабинета . След траяли часове диспути депутатите ги гласоподаваха.

Кадровите смени в кабинета бяха направени двадесет дни откакто Нанков, Радев и Московски заявиха решението си да се отдръпват от постовете. Първоначалното очакване бе те да станат факт в четвъртък предходната седмица, само че това не се случи. Причина за забавянето на държавния " ремонт " бе, че президентът Румен Радев отхвърли да подпише в продължение на дни декрет за освобождението на Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи, с цел да стане той министър, поради неспазена съгласувателна процедура.
 Новите министри Младен Маринов, Петя Аврамова и Росен Желязков поставиха клетва пред Народното събрание БГНЕС
Вчера президентът подписа указа и това разреши измененията в държавното управление да влязат в дневния ред на Народното събрание.-->

Междувременно се наложи да бъде излъчена нова номинация за министър на превоза поради това, че в началото посоченият претендент - актуалният зам.-министър на стопанската система Александър Манолев се отхвърли. Така през днешния ден депутатите избраха за поста досегашния ръководител на Комисията за контролиране на известията Росен Желязков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР