Депутатите определиха датите, на които ще обсъждат и гласуват вота

...
Депутатите определиха датите, на които ще обсъждат и гласуват вота
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Дебатът по вота на недоверие – в петък, гласуването – на 29-и

Депутатите дефинираха датите, на които ще разискват и гласоподават вота на съмнение към кабинета. Дебатът ще се организира на 24 януари – петък, а гласуването, което по закон е най-малко 24 часа след края на диалозите, ще е на 29 януари – сряда, осведоми bTV.

Припомняме, че в понеделник Българска социалистическа партия внесе вота на съмнение към кабинета „ Борисов “ 3 за неуспех в региона на политиката по екология и околна среда в деловодството на Народното събрание. Мотивите, разгърнати в 40 страници, са подписани от 78 депутати от левицата.

За да мине вотът на съмнение, за него би трябвало да гласоподава повече от половината от всички народни представители. Засега, обаче, Българска социалистическа партия има единствено поддръжката на Движение за права и свободи. От „ Воля ” желаеха пролонгация, с цел да помислят няколко дни и към момента не са дали своето решение. А самостоятелните депутати отхвърлиха среща с левицата. При отменяне на предложение за съмнение на Министерския съвет ново предложение не може да бъде направено в идващите 6 месеца.

Това ще е четвъртият избор на съмнение на опозицията против кабинета „ Борисов “ 3. Предишните бяха на тематика: неуспех в битката с корупцията, опазване на здравето и сигурност и не съумяха да минат.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР