Депутатите официално приеха на второ четене промените в Закона за

...
Депутатите официално приеха на второ четене промените в Закона за
Коментари Харесай

Парламентът окончателно прие реда, по който се заема поста на служебен премиер

Депутатите публично одобриха на второ четене измененията в Закона за Българската национална банка. Опозиционните партии: „ “, и „ “, се оповестиха твърдо срещу поправките, като показаха мнение, че изначално конституционните промени в частта за избор на длъжностен министър председател са били „ неточност “.

По-рано през днешния ден народните представители от Комисията по правни въпроси дадоха зелена светлина за избора на служебно държавно управление с министър председател ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев. Само за 15 минути съвещание с 13 гласа " за ", 3-ма " срещу " и 3-ма " въздържали се " те одобриха в заключителни разпореждания на Закона за Българска народна банка той да има право да прекъсва краткотрайно пълномощията си до момента в който заема позицията длъжностен министър-председател и да се върне на поста си по-късно. С промените същите условия ще важат и за пълномощията на шефа и подуправителите на Българска народна банка, заместник-председателите на Сметната палата, омбудсмана и неговия заместител – това са лицата, които съгласно измененията в Конституцията могат да бъдат назначавани от президента за длъжностен министър председател.

Промените плануват при назначение за длъжностен министър председател шефът или подуправителите на банката, омбудсманът или заместникът му, ръководителят и заместник-председателят на Сметната палата, да могат да употребяват неплатен отпуск от досегашната си служба.

„ Кучето е заровено в измененията в Конституцията, тъкмо тези, които засягат служебното държавно управление, не е ясно кой ги е основал и предложил. И на дребните деца е ясно, че измененията в Конституцията, които лимитират президента да избере от избран лист от лица са дело на Христо Иванов и Атанас Славов. Не може да се прекъсват краткотрайно пълномощия на изборни длъжности. Те не могат да са на изборна служба, да бъдат назначени като длъжностен министър-председател, след което да се връщат на същата служба “, съобщи от парламентарната естрада Петър Петров от „ “.

Тошко Йорданов  Тошко Йорданов Тошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 година от Има Такъв Народ упрекна „ бащата на Конституцията “ Христо Иванов в амнезия и дефинира конституционните промени като „ тъпотии “.

Цончо Ганев от „ “ също насочи обвинявания в „ странна амнезия “ към „ евроатлантиците “. „ Оказа се, че индивидът, който от години е труженик за промени в Конституцията, когато стана дума, че са ни вкарали в конституционна рецесия, отхвърля да признае, че е лицето, което е повода за тези промени. Подписите са на Христо Иванов, Атанас Атанасов, Пеевски и Борисов са тези, които вкараха всички промени в Конституцията “, добави той.

„ От началото декларирахме, че тази смяна е неточност, през днешния ден се пробвате да я поправите с нови три неточности. Трупането на тези неточности през нови и нови законодателни промени разрушава държавността, институциите. Интересува ви само да замажете гафовете, които направихте с измененията в Конституцията. С тези ремонти давате ослепителен образец за това какво е спор на ползи. Главчев – длъжностен министър-председател. След това се връща в Сметната палата и като подобен по закон е задължен да ревизира личния си Министерски съвет, себе си и министрите си и да написа отчет на Сметната палата “, насочи рецензии водачът на.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР