Депутатите одобриха обещания ръст на заплатите в системата на МВР.

...
Депутатите одобриха обещания ръст на заплатите в системата на МВР.
Коментари Харесай

Увеличават заплатите на служителите в МВР, но само с 15%

Депутатите утвърдиха обещания растеж на заплатите в системата на Министерство на вътрешните работи. От 1 януари 2021 година трудовите хонорари на служители на реда и пожарникари ще набъбнат с 15%, реши парламентарното болшинство, одобрявайки окончателните текстове за парите в Министерство на вътрешните работи в проектозакона за държавния бюджет за следващата година, предаде БГНЕС. 

За да покрият разноските по нарастване на заплатите, по бюджета на Министерство на вътрешните работи ще постъпят в допълнение 77,5 млн. лв.. От най-големия профсъюз във вътрешното министерство до последно бяха недоволни от покачването, настоявайки то да бъде с 30%, каквото се планува в някои звена на държавната администрация.

От спомагателните средства в Министерство на вътрешните работи 47.6 млн. лева ще са за противопоставяне престъпността и запазване публичния ред, други 10.9 млн. лева за отбрана на границите, а спомагателни 13.2 млн. лева се заделят за пожарна сигурност. За развиването на системата на вътрешното министерство сумата се усилва с 5.6 млн. лева

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР