Депутатите одобриха на първо четене промените в Закона за българското

...
Депутатите одобриха на първо четене промените в Закона за българското
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо четене отпадането на златните паспорти

Депутатите утвърдиха на първо четене измененията в Закона за българското поданство, с който се предлага да отпадне опцията за придобиване на българското поданство от лица, получили позволение за непрекъснато престояване в България поради направени вложения или като членове на фамилията на такива лица, или са нараснали инвестицията си при същите условия на закона на стойност минимум 2 милиона лв..

Парламентът одобри на първо четене и различния законопроект, импортиран от депутати от Движение за права и свободи, ГЕРБ и " Обединени патриоти ", който цели цели да се сътвори настояща капиталова рамка, отговаряща на потребностите на стопанската система и на международните трендове, както и да се усъвършенства контрола върху вложенията. Предвижда се отпадане на опцията за придобиване на българско поданство посредством влагане в държавни скъпи бумаги, подписване на контракт за доверително ръководство с лицензирана кредитна институция или увеличение на инвестицията до два милиона лв.. Със законопроекта се предлага ново съображение за натурализация по отношение на директни вложения и материални активи на стойност минимум 1 млн. лв. и кумулативно откриване на най-малко 20 нови работни места.

Одобрени бяха и промени, с които се обезпечава правна изясненост по отношение на използването на наредбите за придобиване на българско поданство, които се отнасят до Обединеното кралство като държава-членка на Европейски Съюз в преходния интервал и отвън него. 

Отхвърлен беше законопроектът на " Воля ", с който се оферираше да се облекчи процедурата по придобиване на българско поданство от хора с български генезис, живеещи зад граница. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР