Депутатите обсъждат състоянието на „Български пощи“ с вицепремиера по ефективно

...
Депутатите обсъждат състоянието на „Български пощи“ с вицепремиера по ефективно
Коментари Харесай

Състоянието на Български пощи е във фокуса на парламентарния контрол

Депутатите разискват положението на „ Български пощи “ с вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова. В рамките на парламентарния надзор ще се разисква хакерската офанзива над сдружението от средата на април.

По самодейност на парламентарната група на " Възраждане ", подкрепена от " Продължаваме промяната " вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова ще дава отговор за неприятното положение на " Български пощи ", дали е направена цялостна проверка на сдружението и какво е положението на осведомителните системи, които станаха обект на хакерска атака на 16 април.

Константинова ще би трябвало да изясни пред депутатите и какви ограничения ще се вземат за стабилизиране и възобновяване на пощите и по кое време ще бъдат изплатени цялостните заплати на чиновниците.

По време на контрола предишният петък Константинова уточни, че държавната финансова ревизия е разкрила над 30 нарушавания в ръководството на " Български пощи ". Едно от нарушаванията е обвързвано с парцелите на предприятието. Вицепремиерът увери, че уволненото управление на сдружението не е освободено от отговорност,а задачата на новото е стабилизиране на държавното дружество и превръщането му в обединен център за административно обслужване.

В постоянния парламентарен надзор през днешния ден ще вземат участие 10 министри, измежду които министърът на туризма Христо Проданов. Той ще показа пред депутатите прогнози за летния туристически сезон, опцията мярката 60 на 40 да бъде продължена за бранша и след първи юни тази година, както и за настанените украински бежанци у нас.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР