Депутатите обсъждат преразпределението на местата в две от постоянните парламентарни

...
Депутатите обсъждат преразпределението на местата в две от постоянните парламентарни
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат преразпределението на местата в парламентарни комисии

Депутатите разискват преразпределението на местата в две от непрекъснатите парламентарни комисии – по конституционни и правни въпроси и по бюджет и финанси. Те преглеждат два плана на решения, които плануват „ ИТН “ (ИТН) да има право на още едно място за сметка на „ Демократична България “ (ДБ).

Внасянето на тези оферти е плод на старания на Има Такъв Народ да си възвърне това, с което е била ощетена. От два месеца призоваваме да се преразгледат съставите и бройките на комисиите, тъй като считаме, че, даже и по-късно да сме осъзнали грешките, по-добре да ги изправим, разяснява Ива Митева от Има Такъв Народ.

С предложенията обаче не са съгласни от „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Продължаваме Промяната “. Председателят на ПГ Демократична България Христо Иванов предложи основаването на работна група, която да разиска и уточни разпределението на местата в комисии. 

От „ Възраждане “ пък настояха, че опозицията е ощетена във всички комисии.

След съвсем два часа разисквания Народното събрание утвърди предлагането на Има Такъв Народ за промени в състава на Комисията по бюджет и финанси, само че ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски изиска прегласуване, а преди този момент – 30-минутна отмора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР