Депутатите обсъждат мораториум върху заплатите си. Според предложението на ГЕРБ

...
Депутатите обсъждат мораториум върху заплатите си. Според предложението на ГЕРБ
Коментари Харесай

НС обсъжда мораториум върху депутатските заплати

Депутатите разискват мораториум върху заплатите си. Според предлагането на ГЕРБ месечното заплащане на народните представители ще се замрази на равнището от декември 2019 година, което е малко над 3700 лева

„ Във време на рецесия, във време на пандемия, считаме, че Народно събрание като висш законодателен орган е длъжно да предприеме такива ограничения, които да покажат освен гражданска и политическа отговорност, само че и съпричастност към всички български жители ", съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Българска социалистическа партия предлага заплатите да се понижат и задържат на равнището от края на предходния мандат на Народното събрание, когато те са били близо 3000 лева

Крум Зарков от левицата съобщи:

„ Практически няма сфера в България, нито в държавния, нито в частния бранш, където заплатите да порастват с подобен ритъм. Това укрепва чувството за неправда у българските жители и нанася непоправими вреди на доверието в българския парламент. Затова ние от дълго време трябваше да дадем този образец. Това, което не чухте от нас с разсъдък, трябваше да бъде докарано до съзнанието ви с рецесия и страдалчество. Няма никой потребност от тези повтарящи се на всеки 3 месеца вести, които дефинира повишението на депутатските заплати ".

Пламен Христов от „ Воля " предложи депутатите да получават заплащане в границите на минималната работна заплата.

А от Вътрешна македонска революционна организация оферират заплатите на депутатите да бъдат понижени с 50% до края на изключителното състояние.

От Движение за права и свободи оферират - спестените средства да бъдат импортирани по сметката на Министерството на здравеопазването и да бъдат употребявани за битка с ковид.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР