Депутатите не успяха да съберат необходимия кворум за откриване на

...
Депутатите не успяха да съберат необходимия кворум за откриване на
Коментари Харесай

Три неуспешни опита за събиране на кворум в НС, закриха заседанието

Депутатите не съумяха да съберат нужния кворум за разкриване на днешното пленарно съвещание от три опита.

Народните представители в зала този път бяха 113.

"Уважаеми сътрудници, макар че е явна наклонността, че през днешния ден няма да съберем кворум, има значими точки от програмата, която е планувана, надлежно ще дам още една опция да съберем кворум ", съобщи краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов.

Той даде нова отмора, с цел да съумеят депутатите да се съберат. Необходимият брой народни представители за разкриване на съвещанието е 121.

Първа точка в дневния ред е проекторешението за приемане на процедурни правила и избор на нов ръководител след предварителното освобождение на Никола Минчев.

"Управляващата съпротива бойкотира съвещанието на Народно събрание. Настояваха предходната седмица да бъде определен нов ръководител на Народното събрание, а през днешния ден са срещу тази точка, тъй като това щяло да докара до публично напрежение. Не изключвам през днешния ден да не се организира въобще съвещание на Народното събрание ", съобщи Атанас Атанасов от Демократична България в коридорите на Народно събрание.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР