Депутатите не успяха да изберат състав и ръководства на постоянните

...
Депутатите не успяха да изберат състав и ръководства на постоянните
Коментари Харесай

Депутатите не успяха да изберат състав и ръководства на постоянните комисии

Депутатите не съумяха да изберат състав и управления на непрекъснатите комисии и отложиха решението си за на следващия ден.

Въпреки че през днешния ден те гласоподаваха удължение на работното си време до привършване на точката за избор на състав и управления на непрекъснатите комисии, се стигна до основаване единствено на Комисията по бюджет и финанси.

С цялостно единогласие за ръководител беше определен депутатът от Движение за права и свободи Петър Чобанов. Той ще има четирима заместници - Кирил Ананиев от ГЕРБ, Венко Сабрутев от Политическа партия, Румен Гечев от Българска социалистическа партия и Владислав Панев от Демократична България.

Оказа се обаче, че депутатите не са се разбрали за разпределението на заместник-председателските места на останалите комисии. Затова от " Български напредък " желаеха преустановяване на пленарното съвещание до намиране на консенсус. Със сходни причини предлагането беше подкрепено от Христо Иванов от Демократична България, Десислава Атанасова от ГЕРБ и Костадин Костадинов от " Възраждане ".

" Бързият метод да се стигне до работа е да се приложи правилото на председателски съвет да се съберем, да уточним противоречивото от безспорното ", сподели Христо Иванов.

Десислава Атанасова добави: " И на следващия ден да имаме консенсус в пленарната зала, в случай че несъмнено, търсим подобен ".

" Ние успяхме да разпределим доста по-трудното - председателските места. За заместник-председателските мисля, че няма да е подобен проблем ", разяснява Христо Иванов.

От Българска социалистическа партия и Политическа партия възразиха. " Три дни ни чака българският народ да си изберем ръководител. Сега ще ни чака още три да си изберем комисии ", сподели Корнелия Нинова. " Никой български жител не си потегля от работа в три часа ", добави Кирил Петков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР