Депутатите не приеха докладите на ДАНС и Държавната агенция разузнаване,

...
Депутатите не приеха докладите на ДАНС и Държавната агенция разузнаване,
Коментари Харесай

"Чии са службите?": Говорят политиците, които трябва да вземат решение

Депутатите не одобриха отчетите на ДАНС и Държавната организация разузнаване, като самобитен избор на съмнение към тях. Сега пък се готви нов законопроект, с който се плануват промени във действието, само че и в метода на назначение на шефовете на службите.

Цивилното и военното разузнаване да се обединят в една обща организация, а шефовете на службите да се назначават без декрет на президента. Това ще залегне в законопроект на ПП-ДБ, стана ясно тази седмица от съпредседателя на Демократична България Атанас Атанасов. Това повдигна въпроса: " Чии са службите и няма ли по този начин те да се сменят с всяко ново ръководство? "

Той акцентира, че с премиера Николай Денков са разискали редица значими провокации пред страната

" Службите са на България, бе хора. Ние имаме идея за това по какъв метод да променим концепцията за работа, с цел да са по-ефективни. Всички се вторачват върху това кой щял да бъде началник на това или на това. Не, въпросът е в това, че не са ефикасни и би трябвало да променим метода им на работа “, сподели Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

„ Български, единствено че се ръководят от президента. Има потребност от промяна и от тази позиция ние ще я подкрепим предложенията, които се вършат сега. Аз обаче считам, че би трябвало да мислим в дълготраен проект. Тоест президентът в този момент не е доброжелателен, само че на следващия ден той няма да е президент “, добави Румен Христов от ГЕРБ-СДС.

Очаква се да бъдат включени и три изключителни точки в дневния ред

„ В момента българските служби не служат на България и това не е загадка. Фактът, че в изтеклия запис на Радостин Василев от съвещанието на управлението на Политическа партия се сподели ясно и изрично кой утвърждава шефовете на службите е задоволително явен. Говорим за държавна измяна. - 4,30Ние сега се концентрираме върху въпроса: " Кой ще ги назначава? " По-големият въпрос е: " Кой ги предлага и кой ги утвърждава? " “, счита Костадин Костадинов от „ Възраждане “.

„ Службите са на Република България. Така беше до неотдавна. Ако си спомняте 2015 година или по кое време направихме тези промени. Така че ще го мислим, само че ние приказваме законодателно. Не нападаме никого персонално “, акцентира Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

То е във връзка със зачестилите тежки престъпни закононарушения в страната

„ Темата със службите е задоволително сериозна, с цел да бъде коментирана на парче или въз основата на някакви изявления и персонални отзиви. Разбираме от пресата, че има такива планове от ръководещите да внасят промени в закона касаещ действието на специфичните служби, когато се срещнем с тези причини, когато забележим какво е действителното желание, тогава ще имаме и позиция по тематиката “, сподели Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия.

" Службите и измененията в тях се извършват едно към едно с думите от записите, които чухме всички. Тоест очевидно всичко допустимо се прави службите да са в услуга на ПП-ДБ и извършват всичко, което сподели Кирил Петков на записите и Асен Василев, че ще назначават и уволняват къде законно, къде нелегално хора, единствено и единствено, с цел да ги овладеят ", добави Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

Според източници на БНР заканите са от съветски служби и от свързани с Русия

Все още законопроект в деловодството на Народното събрание не е импортиран, само че се чака да получи поддръжка от болшинството.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР