Депутатите направиха два опита за събиране на кворум за днешното

...
Депутатите направиха два опита за събиране на кворум за днешното
Коментари Харесай

Извънредното заседание на депутатите се провали

Депутатите направиха два опита за събиране на кворум за днешното изключително съвещание на Народното събрание. И двата бяха беше несполучливи. Изслушване на премиера Бойко Борисов в пленарната зала няма да има, каквото беше настояването на социалистите.

В листата за наличие се подписаха 78 депутати, толкоз бяха и при първия опит. В залата бяха само депутатите от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и двама от ГЕРБ. От Вътрешна македонска революционна организация изпратиха известие, че няма да влязат в залата.

След като ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева разгласи, че не може да се организира съвещание, от залата се чуха крясъци "Оставка ". Тя репликира, че социалистите нямат право да скандират "Оставка ", откакто съвещанието е по тяхно искане и самите те не са обезпечили нужния кворум.

От левицата свикаха изключително съвещание на Народното събрание с гледище държавното управление на Бойко Борисов в 7-дневен период да внесе актуализация на бюджета поради социално-икономическите ограничения за превъзмогване на коронакризата.

Днес трябваше да има и чуване на министър-председателя и на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски във връзка конфликтите на Националната конференция на ГЕРБ, провела се на 5 август в "София Тех Парк ". По време на събитието се стигна и до посягане над публицисти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР