Депутатите нахокаха председателя на временната комисия, която проучва положението в

...
Депутатите нахокаха председателя на временната комисия, която проучва положението в
Коментари Харесай

Депутатите хокат комисията за енергетика на Валери Симеонов

Депутатите нахокаха ръководителя на краткотрайната комисия, която изследва ситуацията в българската енергетика, поради това, че не е свършила безусловно нищо, откогато съществува. Причината е, че от комисията желаеха да бъде продължен срокът ѝ на работа.

Според Магдалена Ташева от "Атака " късият период на съществуването ѝ е преднамерен, тъй като по този начин се прави опит да се прикрият същински заинтригуваните от това положение на енергетиката и "забогателите от Народното събрание " на неин тил.

Валери Жаблянов от Българска социалистическа партия пък сподели, че няма никакъв смисъл да се удължава срокът на работа на комисията, тъй като тя така и така не е свършила нищо и даже не е излязла с промеждутъчен отчет. Той укори и депутатите, които са основали фонд за така наречен социална отговорност в размер на 5% в допълнение възнаграждение за електрическа енергия от бизнеса, против които на следващия ден той ще стачкува. "Те не желаят да пращат тези 5% и даже на следващия ден ще изкарат служащите си на улицата, без значение какво решаваме ние ", съобщи Жаблянов.

Валери Симеонов обаче се оправда, че отчетът му е подготвен, само че няма право да го сервира като промеждутъчен. Така или другояче той е твърдо решен в четвъртък да показа констатациите на комисията за положението на българската енергетика.

Ива НИКОЛОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР