Депутатите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) избраха

...
Депутатите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) избраха
Коментари Харесай

Избраха Пьотр Толстой за заместник председател на ПАСЕ

Депутатите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) избраха ръководителя на съветската делегация, заместник-председател на Държавната Дума Пьотр Толстой, за заместник-председател на Асамблеята. Това оповестиха интернационалните медии.

Общо 252 от 321 парламентаристи взеха присъединяване в гласуването, съобщи водещият на съвещанието. Три бюлетини бяха невалидни, преброени са 249 гласа. 132 делегати от ПАСЕ показаха поддръжка за кандидатурата на Толстой, 117 бяха срещу. "Г-н Толстой получи безусловно болшинство от подадените гласове и по този метод се смята за определен за заместник-председател от Руската федерация ", удостовери водещият.

"До през днешния ден беше невероятно нашата работа в границите на Съвета на Европа да се смята за пълноценна и всеобхватна, " сподели Толстой пред публицисти след оповестяването на резултатите от гласуването. "Сега ние получаваме опция да влияем на дневния ред. " „ Тук сме, с цел да защитим позицията на Русия, ползите и правата на жителите на страната ни, с цел да отстояваме нашите правила и полезности, “ акцентира той. „ За всичко, което постигнахме в ПАСЕ след завръщането ни предишното лято, заслугата е на всички членове на нашата делегация “,

„ Сигурен съм, че ще допринесем за бъдещето на Съвета на Европа “, приключи политикът, като изрази специфична признателност на ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин „ за проявеното доверие. “

По-рано множеството участници в зимната сесия на ПАСЕ поддържаха кандидатурата на Толстой в първия тур на изборите, само че извоюваните гласове не бяха задоволителни, защото разпоредбите разрешават победа в първия тур единствено в случай че повече от половината от делегатите на ПАСЕ гласоподават. Във втория тур е задоволително болшинство от броя на тези, които вземат участие в гласуването.

Общо ръководителят на ПАСЕ има 20 заместници. Те се избират при започване на всяка година на зимната сесия на Асамблеята. По традиция заместник-председателите заместват ръководителя в негово неявяване, по-специално водят съвещания и вземат участие в съвещанията на Бюрото на ПАСЕ. Също по този начин от името на ръководителя те могат да извършват избрани представителни функционалности.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР