Депутатите на БСП ще продължат да получават заплати, дори и

...
Депутатите на БСП ще продължат да получават заплати, дори и
Коментари Харесай

Без промяна в правилника на НС: Депутатите на БСП ще продължат да получават заплати

Депутатите на Българска социалистическа партия ще продължат да получават заплати, даже и да отсъстват от работа, тъй като няма по какъв начин ръководителят на Народното събрание еднолично да промени Правилника на Народното събрание. Това изяснява в писмо-отговор до Корнелия Нинова ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.
В писмото Нинова настоя заплатите им да бъдат спрени.
"Парламентарната група се отхвърля от възнагражденията си ", написа соцлидерката до Караянчева. Твърди се, че решението е био взето на съвещание на лявата група предходната вечер.
В отговора си до Нинова с днешна дата Караянчеа изяснява, че ще продължат единствено удръжките на така наречената 1/3 за отсъствията. Така социалистите ще имат да вземат най-малко към 1100 лева на месец, даже и да не работят.
Извън хипотезата на цитираната норма възнагражденията на народните представители са законно дължими и ще бъдат начислявани съгласно Правилника за организацията и активността на Народното събрание, написа председателката на Народното събрание до Нинова.
Караянчева изяснява още, че всеки депутат може да съобщи в писмена форма в бюджетната дирекция на Народно събрание в отдел "Заплати " метода на приемане на възнаграждението по банков път и да уточни съответната бнкова сметка. Ако такова заявление липсва, заплатите се изплащат кеш в касата на Народното събрание.
Ако пък националните браници не отидат да си вземат заплатата, тя им се натрупа и ги чака, когато се появят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР