Депутатите на БСП получават заплата от около 3 хил. лв.,

...
Депутатите на БСП получават заплата от около 3 хил. лв.,
Коментари Харесай

Деси Атанасова в разрушителен сблъсък със Симов: Корнелия, твой ред е!

Депутатите на Българска социалистическа партия получават заплата от към 3 хиляди лева, макар че отсъстват от работа. Това стана ясно от Сутрешния блок на БТВ, където депутатът Александър Симов изясни, че предишния месец е получил заплата към 2 900 лева Не е ходил на работа 5 работни дни, което значи съвсем две седмици, защото депутатите работят в сряда, четвъртък и петък. За отсъствията си е санкциониран с 600 лева

За съпоставяне предишния месец депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова е получила заплата от 3 600 лева Когато през 2014 година, по времето на кабинета „ Орешарски “ ГЕРБ бойкотираха работата в Народно събрание, Атанасова получава заплата от 489 лева За това, че не е ходила на работя тя е била санкционирана с 1 566 лева

„ Ако вие не сте на работа, ще получите ли заплата? “, попита Атанасова.

Според Симов обаче нямало нищо учудващо в тези данни, защото протестът на Българска социалистическа партия бил „ характерен “.

„ Наши депутати вземат участие в работата на комисиите, нашият протест е характерен. Депутати от Българска социалистическа партия вземат участие в работата на Народно събрание, а не както направиха преди време депутатите от ГЕРБ “, съобщи Симов. Той уточни и че работата на депутатите не се изчерпвала единствено в това да са в пленарна зала, а че опозицията представяла и своята Визия – даже в работно време. На въпрос дали депутатите на Българска социалистическа партия могат да си показват визията в дните, в които не са на работа, Симов отговори, че не могат да им постановат по кое време и по какъв начин да работят.

„ Защо взехте 3 хиляди лева, откакто сте взаимен с хората, които взимат минимална заплата и не влизате в Народното събрание? “, попита Атанасова, само че социалистът не отговори на този въпрос.

Депутатите не взимат пари при неявяване от Народно събрание, което е неизвинено. За извинени отсъствия взимат заплата. Симов твърди, че от Българска социалистическа партия не извиняват отсъствията си, в случай че те са за показване на визията им из страната. Справката на бТВ обаче демонстрира напълно друго.

За септември месец, когато Българска социалистическа партия разгласи, че ще бойкотира работата на Народното събрание и няма да взима пари, неизвинените отсъствия на техните депутати са били 121., а извинените – 110.

Лидерът им Корнелия Нинова има две неизвинени отсъствия и 1 извинено. Извиненото е на 27 септември, когато официозът на социалистите в. „ Дума “ оповестява, че Нинова е показала визията на Българска социалистическа партия пред посланиците. Т.е. тя е извинила отсъствието си за представянето, а това оборва изказванието на Симов.

Любопитен факт е и че заплатата на Нинова е с към 1000 лева по-висока от тази на елементарен народен представител. Като водач на партия тя взима с 35% по-висока заплата.

Десислава Атанасова още веднъж я прикани да покаже фиша си със заплатата.

„ Когато си приватизатор, не те интересува под каква заплата се подписваш на фиша си. Когато разчиташ на трудовите си приходи единствено, несъмнено че ви интересува “, съобщи тя.

ГЕРБ са безапелационни, че ще предложат депутатите, които не са в зала, да не получават заплата. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР