Депутатите на БСП и ГЕРБ влязоха в остра полемика в

...
Депутатите на БСП и ГЕРБ влязоха в остра полемика в
Коментари Харесай

Скандал в парламента заради недопускане на представители на хора с увреждания


Депутатите на Българска социалистическа партия и ГЕРБ влязоха в остра дискусия в Народното събрание. Поводът бе неосъществена среща в постройката на Народното събрание на Българска социалистическа партия с представители на хората с увреждания, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Родители на деца с увреждания излязоха през днешния ден на шести народен митинг в центъра на София. Родителите желаят право на заслужен живот за техните деца, тъй като системата ги убива! Искаме най-сетне прословутият Закон за персоналната помощ да се случи, оповестиха родителите. Те сложиха скелет в инвалидна количка, надгробна плоча, развяха черни балони и под съпровода на великия глас на Ленард Коен оповестиха, че погребват вярата. С афиш "Бойко, и преди и след 18 сме значими, колкото автомагистралите!" протестиращите се изправиха пред постройката на държавното управление. Те носеха тениски: Системата ни убива.

Представители на хората с увреждания трябваше да се срещнат с депутати от Българска социалистическа партия. Срещата се бавеше и тогава водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пристигна пред публицисти и изясни, че извън са представители на съсловието на хората с увреждания, които желаят среща с депутатите от Българска социалистическа партия за България вътре в Народното събрание. „ Ръководството на Народното събрание в лицето на партия ГЕРБ, към което се обърнахме категорично не ги позволява в Народното събрание, тъй като са облечени с фланелки, на които написа „ Системата ни убива ”. Ръководството на ГЕРБ се базира на правилника за вътрешния ред, в който написа: продажбата и разпространяването на осведомителни материали е неразрешено в постройката на Народното събрание ”, сподели Нинова. Така тя съобщи, че те ще излязат извън, с цел да се видят с хората. На въпроса кой тъкмо е отказал достъпа, тя отговори - зам.-председателят на Народно събрание Емил Христов.

На мен не ми показан въпросът, че те имат позволение за влизане, изясни пък Христов пред медиите. Според него може би ситуацията не е била удачна, само че Кутев не му е споделил, че те имат позволение за влизане, приказвал за фланелки.

Така депутати от ГЕРБ и Българска социалистическа партия влязоха в остра словесна дискусия, в която Цветанов приказва за операция, чуха и избрания за протичащото се като „ цирк ”, нещо търсено като случай. В един миг даже от Българска социалистическа партия приказва за оставка. „ Г-н Христов това, което направихте през днешния ден най-малкото е още на следващия ден да си депозирате оставката ”, сподели Драгомир Стойнев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР