Депутатите, които не ходят на работа поради неуважителни причини, да

...
Депутатите, които не ходят на работа поради неуважителни причини, да
Коментари Харесай

Сидеров настоява: Нито лев за депутатите, които не са на работа

Депутатите, които не вървят на работа заради неуважителни аргументи, да не получат нито лев. За това упорства водачът на " Атака " Волен Сидеров и се кани да внесе промени в Правилника за активността на Народното събрание, с които да се орежат изцяло парите за неоправданите отсъствия на законодателите.

Заявка, че ще желае по-големи наказания даде и шефът на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Повод за това дадоха алените депутати, които бойкотираха пленарните съвещания, само че пък си получават по 1/3 от заплатите.

Към главната заплата те депутатите получават в допълнение за присъединяване в непрекъснатите комисии, за стаж, за научни степени, за представителни разноски, за гориво.

Според Сидеров точно поради добавките се получават огромния размер на заплатите на законотворците.

Към момента те се разписват приблизително за над 4000 лв..

Лидерът на " Атака " дефинира като неуместни изказванията на соцдепутатите, че не взимали пари, откакто отхвърлиха да вземат участие в пленарните съвещания.

" Взимат, няма по какъв начин да не взимат ", отсече той.

Дали Движение за права и свободи ще застане зад орязването на депутатските пари при отсъствия към този момент не е ясно.

Халил Летифов изясни, че откакто предложенията за ремонти в правилника бъдат импортирани публично от Движение за права и свободи ще одобряват позиция и ще разгласят претекстовете си към нея.

" Към момента обаче ние сме длъжни да изпълняваме правилника, а той все още е подобен, за нас правилникът е закон ", изясни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР