Депутатите избраха заместник-председателя на ПГ на ДПС Йордан Цонев за

...
Депутатите избраха заместник-председателя на ПГ на ДПС Йордан Цонев за
Коментари Харесай

Създадоха комисия за контрол на средствата за COVID-19


Депутатите избраха заместник-председателя на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев за ръководител на краткотрайната COVID-комисия, съобщи БГНЕС.

След прегласуване Цонев получи 109 гласа „ за ”, с което и утвърждението на депутатите да управлява работата на краткотрайната анкетна комисия.

Тя ще заседава за времето на изключителните ограничения, които са в действие за страната ни поради разпространяването на ковид. В състава ѝ ще влизат 10 депутати, разпределени на паритетен принцип – по двама от всяка една парламентарна група.

Основната им задача ще бъде да наблюдават за това по какъв начин страната харчи обществени запаси, с цел да ограничи разпространяването на COVID-19 у нас, както и да отстрани отрицателните стопански последствия от заболяването.

Идеята за основаването на комисията пристигна от Българска социалистическа партия, а водачът на партията го аргументира с нуждата от надзор и бистрота при харченето на бюджетни средства. Левицата настояваше представител на опозицията да застане начало и предложи това да бъде депутатът проф. Румен Гечев, само че номинацията му не получи утвърждение на болшинство.

От своя страна ГЕРБ се съгласиха да основаването ѝ, както и тя да бъде ръководена от опозиционен народен представител, само че не и от Българска социалистическа партия.

„ Не за друго, не тъй като нямаме почитание към сътрудника, който ще предложите за ръководител, а тъй като считаме, че в действителност друга е задачата за основаването на тази комисия ”, аргументира позицията на ръководещите Александър Ненков.

В края на работата си комисията ще има за задача да изготви обстоен отчет за всички осъществени разноски от страната, както и разбор на тяхната успеваемост. Освен за бюджетните средства, депутатите в състава ѝ ще наблюдават и за изразходваните пари по фондове или други финансови принадлежности на Европейския съюз. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР