Депутатите избраха със 121 гласа „за“ и 85 „против“ нов

...
Депутатите избраха със 121 гласа „за“ и 85 „против“ нов
Коментари Харесай

Имаме вече нов министър на здравеопазването. За първи път той не е медик, а бивш…

Депутатите избраха със 121 гласа „за“ и 85 „против“ нов министър на опазването на здравето. Те гласоподаваха оставката на досегашния министър на опазването на здравето Николай Петров и избраха неговият правоприемник – Кирил Ананиев.

Това е първата промяна на министър в състава на третия кабинет „Борисов“, само че се случи в отсъствието на министър-председателя Бойко Борисов, което се трансформира в мотив за яростни реплики сред водачите на ръководещата партия и опозицията в Народното събрание.

Още преди да се стигне до дебатите всъщност, от Българска социалистическа партия желаеха министър председателят Бойко Борисов да бъде извикан и да чуе какво имат да споделят депутатите по тематиката. От управлението на Народното събрание обясниха, че това няма по какъв начин да се случи, защото министър-председателят тъкмо в този миг ръководел съвета за сигурност.
Така се стигна до конфликт сред водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР