Депутатите избраха Галина Георгиева за член на Съвета за електронни

...
Депутатите избраха Галина Георгиева за член на Съвета за електронни
Коментари Харесай

Галина Георгиева е новият член на СЕМ от парламентарната квота

Депутатите избраха Галина Георгиева за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от квотата на Народното събрание, заяви БГНЕС.

Георгиева бе препоръчана за поста от ръководителя на парламентарната комисия по просвета и медии и народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов , а в зала получи поддръжката 97 народни представители. 57 гласоподаваха с „ срещу “, 24 се въздържаха. Тя би трябвало да заеме мястото на Иво Атанасов , чийто мандат изтича.

Галина Георгиева е бакалавър по стопанска система от Университета за национално и международно стопанство (УНСС), а професионалният си опит е придобила работейки в редица медийни и телекомуникационни компании. Към сегашния миг работи в сдружението за групово ръководство на авторските и сродните им права ПОФОН.

Другият претендент бе Ия Петкова-Гурбалова, издигната от Българска социалистическа партия, само че тя не получи нужния брой гласове. Съгласно Закона за радиото и малкия екран медийният регулатор се състои от петима членове, от които трима се избират от Народното събрание и двама се назначават от президента . Настоящият ръководител на Съвет за електронни медии е София Владимирова.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР