Депутатите инкриминираха нерегламентирания превоз на пътници. От опозицията остро възразиха

...
Депутатите инкриминираха нерегламентирания превоз на пътници. От опозицията остро възразиха
Коментари Харесай

Затвор от 2 до 5 години за нерегламентиран превоз на пътници приеха депутатите, БСП с критики

Депутатите инкриминираха нерегламентирания транспорт на пасажери. От опозицията остро възразиха против метода на осъществяване на измененията – посредством преходните и заключителни разпореждания на различен законопроект и дефинираха това като „ следващото законодателното изтощение на това болшинство “.
„ Който извърши публичен транспорт на пасажери без позволение, регистрация или лиценз, които се изискват по нормативен акт или акт на Европейският съюз, се санкционира с отнемане от независимост от две до пет години, като моторното транспортно средство, послужило за осъществяване на действието, се лишава в интерес на страната, без значение чия благосъстоятелност е “ – това гласи новият текст в Наказателния кодекс, който Народното събрание утвърди през преходните и заключителните разпореждания на гласуваните през днешния ден промени в Кодекса на комерсиалното мореплаване, осведоми БГНЕС.
 Няма да се влиза в пандиза за споделено пътешестване (СНИМКА) Няма да се влиза в пандиза за споделено пътешестване (СНИМКА)
Затвор до 10 години и конфискация на транспортното средство, надлежно на част или цялото имущество при нерегламентиран публичен транспорт п...

Тогава от болшинството обясниха, че то не би трябвало да попадне под ударите на закона, тъй като при него се приказва са делба на горивото за пътешестване, а не за възмездно даване на услуга за осъществяване на облага.
След разногласия в пленарната зала смяната към този момент е реалност, а тя планува и повишено наказване за случаите, в които нарушаването е осъществено от двама или повече души, сговорили се авансово.
Ако се употребява и фалшифициран документ или документ с погрешно наличие, наказването скача от пет до 10 години затвор, санкция до петнадесет хиляди лв., както и конфискация на имуществото.
 Държавата се захваща с юбер такситата Държавата се захваща с " юбер " такситата
Масови инспекции за нерегламентиран транспорт на пасажери стартират в София. Те ще се правят от транспортното министерство и Национална агенция за приходите, съобщи...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР