Депутатите гледат докладите за дейността на съдилищата през 2016 и

...
Депутатите гледат докладите за дейността на съдилищата през 2016 и
Коментари Харесай

Депутатите гледат докладите за дейността на съдилищата през 2016 и 2017 г.

Депутатите гледат отчетите за активността на съдилищата през 2016 и 2017 година
В началото на новата пленарна седмица депутатите ще стартират работа с отчетите на съдилищата за активността им през 2016 и 2017 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Точката трябваше да бъде прегледана през миналата седмица, само че бе отсрочена поради отсъствието от пленарна зала на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

В дневния ред на депутатите влизат и двете оферти за промени в Закона за протекция и развиване на културата. Първото е направено от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и планува при навършване на 18 години българските младежи да получават електронна карта за културни действия, което да улесни и разшири достъпа на младежите до просвета. Второто предложение идва от Министерски съвет и цели планува състезанията за шефове на държавните културни институти, както и на изпълнителния шеф на Изпълнителна организация „ Национален кино център “ да се излъчват на интернет страницата или видеоканала на Министерството на културата, което да обезпечи транспарантен и обективен избор.

Все още не е ясно дали измененията в кабинета, причина за които стана тежката злополука с рейс край Своге, ще влязат в дневния ред Народното събрание. Президентът Румен Радев към момента не е подписал указа за освобождението на Младен Маринов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, което блокира процедурата за избора му като вътрешен министър, за какъвто беше номиниран.

„ Елементарно е. Трябва да се извърши съгласувателна писмена процедура, която се дължи по закон ”, разяснява Румен Радев от Букурещ, запитан за обозримия период, в който указът може да бъде подписан.

Според премиера Борисов обаче, Младен Маринов самичък е направил волеизявление, че повече не желае да заема поста, а в този смисъл подписването на указа става официално. „ Ако аз съм предложил и нов основен секретар в този документ, тогава съм в тотална неточност “, добави още той. Борисов увери, че новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи ще бъде назначен единствено след разискване с президента и акцентира, че в никакъв случай не е водел война с институциите.

От своя страна ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева увери, че незабавно щом указът бъде подписан и подаден в деловодството, оставките на тримата министри ще влязат за гласоподаване в пленарна зала. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР