Депутатите гласуват кабинета на проф. Николай Габровски. Според предварителната програма

...
Депутатите гласуват кабинета на проф. Николай Габровски. Според предварителната програма
Коментари Харесай

НА ЖИВО Парламентът дебатира и гласува кабинета, предложен от ГЕРБ

Депутатите гласоподават кабинета на проф. Николай Габровски. Според предварителната стратегия - точката е първа в дневния ред за през днешния ден.

Въпреки всички положени старания от страна на ГЕРБ и уверенията им, че слагат партийните ползи на назад във времето и че не конфигурират никого, към този момент четири от 7-те парламентарно показани партии остават на към този момент декларираната безапелационна позиция " срещу " кабинета " Габровски ". Заявките на Андрей Гюров от " Продължаваме промяната ", Костадин Костадинов от " Възраждане ", Георги Свиленски от Българска социалистическа партия и Атанас Атанасов от " Демократична България ".

„ Няма да подкрепим държавно управление с мандата на ГЕРБ и при по този начин препоръчаната формула “, сподели Гюров.

„ Не, няма да подкрепим държавното управление. Да, всички ще гласуваме срещу. Не, няма да излезем от залата “, безапелационен бе Костадинов.

„ Крайно време е 48-ият парламент да излъчи кабинет. И за жалост сътрудниците от ГЕРБ няма да съумеят. Надявам се това да се случи във втория мандат, с цел да не стигаме до спешния трети мандат “, сподели Свиленски.

„ Нямаме никакви учредения да си променяме позициите отпреди това, т.е. няма да подкрепим кабинет, препоръчан от ГЕРБ, няма никакво значение какви хора има, тъй като откъм гърба стърчи Борисов “, уточни Атанасов.

От " Български напредък " отхвърлиха да заявят решението си след съвещание на групата, а от Движение за права и свободи показаха, че по-скоро ще гласоподават " за " препоръчаното държавно управление.

" С цялото ми почитание към проф. Габровски и неговите старания, не желая авансово да огласявам пред медиите какво ще бъде ни бъде държанието, само че ще го видите ", сподели Стефан Янев, водач на " Български напредък ".

" Ние по-скоро ще подкрепим кабинета " Габровски ", само че въпреки всичко зависи и от програмата и от метода, по който ще се показват. Ние вършим огромни взаимни отстъпки за поддръжката на това държавно управление ", съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ

Ако двете групи поддържат кабинета, дружно с ГЕРБ гласовете за държавното управление на Габровски стават общо 115, при нужни 121.

Възможни са обаче игри с кворума, макар че обединенията твърдят, че няма да има такива.

В седмичната стратегия на Народното събрание, планувана като точка в петък, влиза и окончателното гласоподаване на ратификацията на Споразумението сред министерствата на защитата на България и на Украйна за безплатно даване на въоръжение, техника и муниции.

Освен това депутатите ще прегледат проекторешение на ГЕРБ за понижаване на Коледната почивка на Народното събрание, което планува Народното събрание да почива от 24 декември до 2 януари в това число. Ако бъде признато, ваканцията на народните представители ще бъде понижена на половина.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР