Депутатите гласуваха за отстраняването на Никола Минчев от поста председател

...
Депутатите гласуваха за отстраняването на Никола Минчев от поста председател
Коментари Харесай

Депутатите отстраниха Никола Минчев

Депутатите гласоподаваха " за " отстраняването на Никола Минчев от поста ръководител на Народното събрание. Зад това искане застанаха " ИТН ", Движение за права и свободи, ГЕРБ и " Възраждане ".

Депутатите желаеха още един избор, който единствено удостовери решението. Предложението получи общо 125 гласа " за ". Един от Политическа партия се въздържа, а срещу бяха 113 депутати - Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България и самостоятелните.

Съгласно правилника на Народното събрание, предлагането се слага на гласоподаване на първото съвещание след деня на постъпването му, като се дава право на лицето да бъде изслушано.

„ За мен беше чест, е и ще продължи да бъде преди всичко, че влязох тук в Народното събрание. А още по-голяма чест, която вие ми оказахте на 3 декември, да ме извършите пръв измежду равни “.

" Винаги съм се старал да ви прослушвам, да ви давам думата, с което от време на време съм си навличал и гневът на съдружните сътрудници. Такова е моето институционално схващане и образование. Дори ми се случи един човек от администрацията на Народното събрание един път да ми каже, че съм прекомерно добър за стандартите, на които е привикнала тази институция ", сподели още Никола Минчев, което провокира аплодисментите на някои от народните представители.

„ Всички знаем, че същинското съображение да се желае моята оставка е същото, което стои и зад вота на съмнение другата седмица. Пленарната зала има ново болшинство “, съобщи Никола Минчев.

Това сподели ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, който приказва пред депутатите след полемиката към оставката му.

Искането за оставката стана на фона на консултациите на ГЕРБ по вота на съмнение против кабинета на Кирил Петков. " Ние от това държавно управление излязохме. Излязохме и от обединението, ние нямаме никакви учредения да поддържаме този нездравословен кабинет ", сбит бе Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР