Депутатите гласуваха предложените промени в Закона за държавната собственост на

...
Депутатите гласуваха предложените промени в Закона за държавната собственост на
Коментари Харесай

Парламентът оптимизира процедурата, свързана с отчуждаването на частни имоти за държавни нужди

Депутатите гласоподаваха препоръчаните промени в Закона за държавната благосъстоятелност на второ четене. С тях се цели усъвършенстване на процедурата, обвързвана с отчуждаването на частни парцели за държавни потребности.

Вече в седeмдневен период от постъпване на настояването, съдът може да допусне авансово осъществяване на акта за отчуждаване, само че единствено когато това се постанова, с цел да се защитят изключително значими държавни или публични ползи при построяването на значими национални обекти и обекти с национално значение. Това обаче ще е допустимо, в случай че парцелът не е само жилище на притежателя.

Има и други условия в проблема: да е налице влезнал в действие обстоен организационен проект, с който парцелът е предназначен за създаване на народен обект или обект с национално значение, или избраното обезщетение да е импортирано по сметка на правоимащите лица или по сметка на регионалния шеф.

Предвижда се също по този начин при допускане на предварителното осъществяване, съдът да дефинира и парична гаранция в размер на една трета от размера на импортираното от вложителя обезщетение.

В закона е записана, че за "национален обект " се определет и индустриалните зони или софтуерните паркове с нужната техническа инфраструктура за привличане на вложения, което би било едно облекчение за вложителите при деклариран интерес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР