Депутатите гласуваха на първо четене създаването на нова Главна дирекция

...
Депутатите гласуваха на първо четене създаването на нова Главна дирекция
Коментари Харесай

Създава се ГД Жандармерия, специални операции и борба с тероризма

Депутатите гласоподаваха на първо четене основаването на нова Главна дирекция " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма " с приемането на промени в закона за Министерство на вътрешните работи. Други промени плануват 2 000 лв. санкция при потребление на физическа мощ против служител на реда или пожарникар. Левицата оспори законопроекта с претекста, че с него се заличава ролята на полицията, заяви БНР.

Новата мегаструктура ще сплоти Специализирания отряд за битка с тероризма и Дирекция " Жандармерия " на Главна дирекция " Национална полиция ". Тя ще е юридическо лице като другите основни дирекции в Министерство на вътрешните работи и ще реализира действия, които директно се отнасят до отбрана на националната сигурност на страната и запазване на публичния ред.

Предвижда се и превръщане на Научно-изследователския институт по криминалистика, който ще стане Национален институт. С измененията в закона за Министерство на вътрешните работи се вкарва още условието да се прави тест за опиати на претендент чиновниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР